Cool unlimited

Theatrale stadswandeling door de wijk Cool

Theater Babel Rotterdam

Genre: Locatietheater, Theater

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

Op 4 mei, na dodenherdenking, gaat in Rotterdam een bijzondere theatervoorstelling van start, die de vraag centraal zet: ‘Hoe gaan we als samenleving om met mensen met een beperking in de huidige tijd en in de tijd van Nazi-Duitsland?’ Vanaf 4 mei t/m 22 september speelt de wandelvoorstelling COOL Unlimited in de wijk COOL, ism Karel de Rooij (bekend van het duo mini & maxi).

De voorstelling begint als een toeristische wandeling langs projecten voor herbestemming en nieuwbouw in de wijk, maar gaat gaandeweg steeds meer over de omgang met mensen met een beperking in de tijd van nazi-Duitsland.

Karel de Rooij speelt de gids, een psychiatrisch patiënt die lijdt aan psychoses. Zijn begeleider wordt gespeeld door een speler van Babel die psychoses gehad heeft. Met nog twee andere spelers met een beperking wordt het verhaal verteld over wat er gebeurde met kwetsbare mensen in WOII.

Aan de hand van de drie criteria van het eugenetische programma Aktion T4 van de nazi’s, stelt de voorstelling vragen over de omgang met mensen met een beperking in de huidige samenleving: ‘Kan iemand werken? Kan iemand leren? Kan iemand genezen?’ Hoeveel ben je als mens waard als het antwoord nee is?

De voorstelling belooft verrassend lief en ontroerend te worden en is een ode aan de beperkingen van ieder mens.

Regie: Ellen Honings
Tekst: Erik-Ward Geerlings
Spel: Karel de Rooij, Johan Boekhout, Sharoma Dhoen en Victoria Ochoa Urrea
Beeld: Lonne Wennekendonk

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Rotterdam Theater Babel

Reageer