Daar deden ze roomboter in

ToBe Jeugdtheaterschool

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Dordrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Marcos Valster in de geschiedenis van Dordrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Daar deden ze roomboter in”.

Een voorstelling over het belang van herdenken. Wat nemen we mee uit oorlogstijd? Welk gevoel, welke herinneringen of welke gewoontes? En hoe kunnen we vanuit deze gebeurtenissen naar het nu kijken?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Marcos Valster
Tekst: Marcos Valster
Spel: Dayenne Deijs, Leann Kwist, Tess van der Linden, Liora Los, Phebe Mouthaan, Guus van Pelt, Ravi Rekker, Bronwen Wieman, Annabel Valkman
Licht: Sven Oudenaarden
Productie: ToBe Projectbureau
Met dank aan: Verhalenvertellers dhr. Van Haalden, mevr. Meijers, mvr. Musch, dhr. Naaktgeboren & dhr. Schriek en Codarts dansstudenten Jesse Stoop & Nova Stuij

 

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Dordrecht Binnenstad

Reageer