Daar. Tegen. Over

Jeugdtheaterschool Zuidoost

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Annastasia Kah & Joshua Halman in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Daar. Tegen. Over.

Tijdens de 2e oorlog was Anton de Kom een belangrijke verzetsheld die streed tegen het onrecht in Nederland en zijn geboorteland Suriname. Nederland is een vrij land maar wat betekent een vrij land precies en wie bepaalt dat?

Ervaren de jongeren met verschillende afkomsten in Nederland deze tijd ook zo? Dat is wat wij in Daar. Tegen. Over samen met onze spelers onderzoeken, met een theatrale wandeling door de F(reedom) buurt.

Hierin gebruiken we Anton de Kom en zijn verhaal als uitgangspunt.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Annastasia Kah & Joshua Halman
Spel: Timosha, Bo, Shayleigh, Serlynn, Vanilla, Vanessa & Nexsendra

Met dank aan: Theater na de Dam, Jtszo & Mama Florijn

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2023 Amsterdam Anton de Komplein
04 mei 2023 Amsterdam Anton de Komplein

Reageer