Dat wat overblijft

Theater Oostpool

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Arnhemse makers Elize Kuipers en Jesper Pouw maken voor Theater Oostpool een voorstelling gebaseerd op herinneringen van Hans van Maris, politieagent en radar in het Arnhems verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Samen met studenten van MBO Rijn IJssel onderzoeken, bevragen en spelen ze de voorstelling ‘Dat wat overblijft’. Een voorstelling over waarom we herdenken, wat we achterlaten en dat wat overbleef.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Makers: Elize Kuipers en Jesper Pouw

Spelers: Elijah van der Kwast, Liadain de Jong, Isabel de Vries, Veronique Niens, Vera van der Velden, Laura Kroon, Pien Pastoor, Jakob Holl, Yentl Pattynama-Ras, Robin in ’t Veld, Dané Stoltenborg, Imke Meintje Stenvert, Luke Peek, Samuel Li-A-Sam, Jasmijn van Deventer, Lucia Johanna Kooren, Thijs van Beelen, Inouk van der Heijden, Kaya ten Hag, Hille Otten, Blanca den Boer

Begeleiding: Sara Bouman

Marketing: Luca Renting

Stagiaire: Jasmijn Apte

Met dank aan: Wil van Maris en Femke Beumer

Beeld: D. Renes

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Arnhem MBO Rijn IJssel (première)
03 mei 2024 Arnhem MBO Rijn IJssel (try-out)

Reageer