De brieven van Mia / 9+

Een muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde

George & Eran Producties en ROSE stories

Genre: Voor kinderen

Geschikt voor: 9+

Wanneer het Syrische meisje Laila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Laila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis. De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy.

Van de makers van Woestijnjasmijntjes die in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs. De voorstelling is op 3 mei te zien in Carré (première), Amsterdam en op 4 mei in de Verkadefabriek, Den Bosch. Daarna toert de voorstelling door het land.

Tekst: George Elias Tobal
Regie: Eran Ben-Michaël
Spelers: Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris
Scenograaf en (concept) videobeeld: Dr. Yaron Abulafia
Kostuums: Dymph Boss
Coproductie: George & Eran Producties en ROSE stories
Fotografie en design: Curly and straight

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Den Bosch Verkadefabriek
03 mei 2022 Amsterdam Koninklijk Theater Carré

Reageer