De Laatste Rit

Uit de Klei

Genre: Jongerenvoorstelling, Muziek, Theater, Vertelling

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

‘Burgemeester D. Hoogenboom, Mej. A. Breed & C. Commandeur.’ Deze namen worden geëerd op het oorlogsmonument in Hoogwoud. Negen jongeren uit de omgeving zijn op ontdekkingstocht gegaan naar hun verhalen. Door gesprekken met overlevenden en nabestaanden zijn ze meer te weten gekomen over deze drie personen en andere oorlogsverhalen, waarin de fiets verrassend genoeg een terugkomend element bleek. Alles wat ze hebben ontdekt, brengen ze tot leven in de muzikale theatervoorstelling: ‘De Laatste Rit’, die plaatsvindt in de hervormde kerk in Hoogwoud op 3, 4 en 5 mei.
Laat je meevoeren door deze unieke voorstelling over de West-Friese geschiedenis. De jeugd van nu over de jeugd van toen.
De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Jeroen Wals
Regie assistent: Dion Karsten
Spel: Nout Peekel, Rory Bouws, Fiene Beers, Rochelle Sijbrands, Bram de Haan, Pippin Hoogland, Isa van Zoolingen, Jurre van Bruchem & Evi Huibers
Initiatief & Adviezen: Tim de Haan
Bestuur Uit de Klei: Niels Vlaar, Richard Groot, Wendy Bouws-van der Zee & Tijmen Koelemeijer
Met dank aan: Gemeente Opmeer, Bibliotheek Opmeer, Loes van de Deure, Gerard Appel, Kees Mens, Piet Grandiek, Jaap Klaver, Mevrouw Langedijk-Laan, Joop Schouten

 

Beeld: Natasja Groot

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Hoogwoud Hervormde Kerk
05 mei 2024 Hoogwoud Hervormde Kerk
04 mei 2024 Hoogwoud Hervormde Kerk
04 mei 2024 Hoogwoud Hervormde Kerk
03 mei 2024 Hoogwoud Hervormde Kerk

Één reactie

  1. Edith Beems schreef:

    Geweldig dat de Jeugd zich nog steeds verdiept in de WO II .

    Opdat Men Niet Vergeet !!!

Reageer