De Maliebaanmonologen

Theatergroep Aluin

Genre: Theater

Duur: 105 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

De Maliebaan was de spannendste straat tijdens de Tweede Wereldoorlog. De statige panden huisvesten zo’n beetje alle partijen die een rol speelden; van het hoofdkantoor van de NSB tot de geheime drukkerij van Vrij Nederland, van de Nederlandse SS tot het aartsbisschoppelijk paleis en van de Joodsche Raad tot aan het verzet.

Ad van Liempt schreef er het boek Aan de Maliebaan over. Geïnspireerd op dat boek, schreef Erik Snel zes monologen over zes bewoners van de Maliebaan. Dappere mensen, slechte mensen en gewone mensen, die een ding met elkaar gemeen hebben: De keuzes die ze maakten als individu hebben gevolgen voor vele anderen.

Maak kennis met de Utrechtse helden en schurken van de Tweede Wereldoorlog in hun eigen huis of kantoor. Aartsbisschop de Jong, NSB-Leider Mussert, SS-Voorman Feldmeijer, Verzetsheldin Dr. Max, secretaresse van de Sicherheitspolizei, Erna Boomsma en Frits Elzas van de Joodsche Raad spreken tot u aan de Maliebaan.

Als u de voorstelling niet in het theater kunt bezoeken, dan zijn De Maliebaanmonologen ook te zien via NPOStart.

Tekst: Erik Snel
Regie: Victorine Plante
Spel: Boris van Bommel als Frits Elzas, Daphne de Bruin als Marie-Anne Tellegen (Dokter Max), Dennis Coenen als Aartsbisschop Jan de Jong, Hiske Eriks als Erna Boomsma, Arend Brandligt als Henk Feldmeijer, Jilles Flinterman als Anton Mussert.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Utrecht Villa Concordia
03 mei 2022 Utrecht Villa Concordia

Reageer