De oorlog in mijn hoofd…

Theater Castellum producties

Genre: Jongerenvoorstelling

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermaker Irene Cournil in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling De oorlog in mijn hoofd…

We openen de deuren naar ons museum, een theatrale en muzikale herinnering aan oorlog. We delen het gesprek dat we voerden met twee ouderen over de oorlog. We delen onze gedachtes, onze vragen. Wat we lazen in onze geschiedenisboeken, zit in ons hoofd. Vanavond proberen we de oorlog te voelen, want begrijpen lukt waarschijnlijk niet. We proberen het te zien, te ruiken en te horen. We zijn stil. Luistert u mee?

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie en tekst: Irene Cournil
Regie-assistentie en audio: Evelien Veldboom
Spel: Dagmar, Inaya, Morris, Nina, Josephine, Tamar & Madison.
Muziek: Beau, Jet, Liza en Yentl.
Met dank aan: meneer van der Veer, mevrouw Braat & mevrouw Kramer

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Alphen aan den Rijn Theater Castellum

Reageer