De Rotterdamse Razzia van ’44 Bezongen

Muziektheatervoorstelling met o.a. Roland Vonk

Roland Vonk, Daisy Hagendoorn, De Flamingo’s, Erik de Reus

Genre: Muziek, Theater

Duur: 90 minuten

In de muziektheatervoorstelling De Razzia van ’44 Bezongen komen verhalen en liedjes aan bod over de dwangarbeiders die tijdens de grote razzia van 10 en 11 november 1944 uit Rotterdam en Schiedam werden afgevoerd.

Meesterverteller Roland Vonk en actrice Daisy Hagendoorn wekken de geschiedenis tot leven. De meeste van de liedjes die gespeeld worden, hebben vermoedelijk voor het laatst geklonken in een Duitse barak of bij een reünie kort na de oorlog. Bij sommige teksten is zelfs geen muziek overgeleverd. Die is geschreven door de heren van trio De Flamingo’s: Peter de Koning (contrabas), Ted Koninkx (gitaar) en Pieter Ubbels (saxofoon). Het trio wordt aangevuld met Erik de Reus op piano, die ook de arrangementen maakt.

Het Razzia monument
Aanleiding voor de voorstelling is de officiële onthulling van het Razzia-monument in november 2023 ter herdenking van de slachtoffers uit Rotterdam en Schiedam. Het monument, een kunstwerk gemaakt door Rotterdamse Anne Wenzel, is een initiatief van twee zoons van Rotterdamse dwangarbeiders, René Versluis en Jan Willem Cleijpool. Het staat in het plantsoen naast het Van Ommerenhaventje aan de Parkkade in Rotterdam.

Spel: Roland Vonk, Daisy Hagendoorn
Muziek: De Flamingo’s: Peter de Koning (contrabas), Ted Koninkx (gitaar), Pieter Ubbels (saxofoon) en Erik de Reus (piano).

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Rotterdam Kantine Walhalla
04 mei 2024 Rotterdam Kantine Walhalla

Reageer