De Soldaat (#withfilter)

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
03 mei 2023 20:30 Rotterdam Werkplaats Walhalla €17,50, €10 Kaarten
04 mei 2023 21:00 Rotterdam Werkplaats Walhalla €17,50, €10 Kaarten
05 mei 2023 20:30 Rotterdam Werkplaats Walhalla €17,50, €10 Kaarten

Werkplaats Walhalla & Theater Na de Dam Producties

Genre: Theater

Geschikt voor: Volwassenen

Ook oorlog moet sexy zijn. Dat wist kledingmerk Hugo Boss al toen het in de Tweede Wereldoorlog strakke uniformen voor onder andere de SS ontwierp. De vertegenwoordiger van dat sexappeal, de soldaat, was toen inderdaad voor velen een aantrekkelijk figuur.

En dat lijkt onveranderd…

Was het 80 jaar geleden vooral (on)verbloemde propaganda, vandaag de dag dragen oorlogsfilms en videogames, verkoopforums van historische wapens en actiefiguren voor kinderen zeker bij aan de fascinatie voor soldaten.

Theatermakers Franziska Menge en Jasper Koopmans voelen de noodzaak zich te verhouden tot dit gegeven. Zij laten zich in de voorstelling ‘De Soldaat’ (#withfilter) onderdompelen in (propaganda)beelden van soldaten uit zowel de Tweede Wereldoorlog als deze tijd. Jasper gamet graag een spelletje oorlog en trok als kind soldatenkleren aan, maar schrok toen hij een brief kreeg die hem confronteerde met zijn dienstplicht. Franziska heeft geleerd oorlog te veroordelen, mede door haar Duitse achtergrond, maar fantaseert erover om met een automatisch wapen te schieten. Beiden gaan op zoek naar de aantrekkingskracht van de soldaat.

Gemaakt door: Franziska Menge en Jasper Koopmans
Coproductie: Werkplaats Walhalla en Theater Na de Dam Producties

Reageer