De Vergeten Twentse Lente

Erfenis van een opstand

Stichting de Vergeten Lente

Genre: Theater

Duur: 150 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

Na het grote succes van theaterspektakel Hanna van Hendrik brengen wij in voorjaar 2023 opnieuw een grootschalige muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe, Enschede: De Vergeten Twentse Lente, de erfenis van een opstand. Met opnieuw een uniek decor, nieuwe Nederlandstalige muziek gespeeld door een fantastische liveband en gespeeld in zowel het Twents als Nederlands.

De voorstelling begint in een hedendaags Twents dorp dat wordt verrast door een schitterend geschenk. Het dorp krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester Fenna (gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen. Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking in 1943. Alle verhoudingen in het dorp en in Fenna’s persoonlijke leven komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

De voorstelling is op 3, 4 en 5 mei uitverkocht, er zijn nog wel kaarten op andere speeldata beschikbaar. Bekijk hier de gehele speellijst.

Idee & Concept: Johanna ter Steege & Liesbeth Coltof
Regie en Scriptontwikkeling: Liesbeth Coltof
Tekst: Don Duijns & Bouke Oldenhof
Spel: Met Johanna ter Steege, Stefan de Walle, Laus Steenbeeke, Lucretia van der Vloot, Roosmarijn Luyten, Rabbi Jallo e.v.a.
Muziek: Helge Slikker & Boudewijn de Groot
Toneelbeeld: Guus van Geffen
Kostuumontwerp: Catherine Cuykens
Kap- en Grime ontwerp: Pilo Pilkens
Lichtontwerp: Guus van Geffen & Bas Berensen
Geluidsontwerp: Dennis Slot
Choreografie: Hani Andary
Co-regie ensemble en regieassistent: Bert Geurkink
Streekbewerking: Laurens ten Den

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Enschede Vliegveld Twenthe

4 Reacties

 1. Jan lammerink schreef:

  Mijn reactie, prachtige locatie. Heerlijk met het publiek in beweging naar de volgende scènes. Logistiek goed geregeld met deze omvang. 1e deel chaotisch teveel fragmenten veel onrust op de planken zonder dat het noodzakelijk was. Taalgebruik af en toe gewoon te plat alsof het dan streektaal is. Muziek en zang goed, mooie arrangementen passend bij de scènes. Deel 2 en 3 beter, thema’s werden beter “ belicht” , ik bedoel werden krachtiger door het klein te houden en niet te verstoren met onnodige acties en opmerkingen. Sterk het duet op de slaapkamer ! Sterk deel 3 , minimaal decor, grote passie door uniformiteit in de mannengroep en het tegenspel van de dansgroep. Succes met het vervolg waardering voor Johanna dit op te pakken en uit te werken , haar talent schittert tegenover de andere spelers met een echte rol

  • Vyne schreef:

   Beste Jan Lammerink,

   Dank voor uw bericht en het delen van uw ervaring. Ik ga het doorsturen naar de makers!

   Fijne dag!

   Vriendelijke groet

 2. Ineke de Boer schreef:

  Beste mensen, wilden heel graag naar dit spektakel ware het niet dat wij met vakantie waren. Hanna van Hendrik daar hebben we van genoten. Nu is mijn vraag komt er heel misschien een serie vervolg optredens. Zo ja dan willen wij heel graag op de maillijst. Graag krijg ik antwoord. Alvast bedankt en oant hearrens.

  • Vyne schreef:

   Beste Ineke de Boer,

   Dank voor uw bericht, ik ga uw mailadres doorgeven aan de organisatie zodat u op de hoogte wordt gesteld van eventueel toekomstige optredens!

   Vriendelijke groet!

Reageer