De zilveren beker

Een muziekverhaal over een grootvader die voor zijn kleindochter een boekje schrijft om haar te vertellen over de oorlog, de onderduik, de engelen die hem hebben gered.

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
04 mei 2024 21:00 Arnhem Boekhandel Het Colofon €10 Kaarten
05 mei 2024 15:00 Rolde Boerderij Kamps €12,50 Kaarten

Anneke Frankenberg / Marieke van der Heijden

Genre: Muziek, Theater

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Een verhaal moet een naam hebben. Mijn verhaal gaat over een zilveren beker. Zo’n verhaal komt vaak voor in een sprookje. Sprookjes zijn verhalen die helemaal verzonnen zijn. Maar de beker in mijn verhaal is een echte beker.

Wim Frankenberg

1942:
Een 11-jarig Joods jongetje duikt onder. Hij moet alles achterlaten, ook de zilveren beker die hij na zijn geboorte van zijn Duitse grootvader kreeg om hem te beschermen.

2009:
Een grootvader die weet dat hij niet lang meer te leven heeft, maakt een boekje voor zijn 2-jarige kleindochter met het verhaal van de zilveren beker: om haar te vertellen over de oorlog, de onderduik, de engelen die hem hebben gered, en hoe de beker bij hem terug is gekomen. Maar vooral: om haar te vertellen hoeveel hij van haar houdt.

Regie: Edgard Geurink
Tekstbijdragen: Peer Wittenbols
Viool, tekst en zang: Anneke Frankenberg
Cello, zang: Marieke van der Heijden
Muziek: Béla Bartók, Franz Schubert, Władysław Lidauer, Anneke Frankenberg, volksmuziek uit Hongarije, Slowakije, Rusland en Georgië
Fotografie: Thom Bruggeman (duo)
Houtsnijwerk: Gesina Liedmeier

Reageer