Doch

Theater aan de Parade i.s.m. MBO Theateropleiding Brabant

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Het is 2024. Zes jongeren spelen een verhaal. Een verhaal over WOII. Zes jongeren spelen zes verhalen. Op waarheid gebaseerd. Een Bosch verhaal. Om de geschiedenis levend te houden. Om de perspectieven te overzien. Dader, slachtoffer, wie toekijkt, wegkijkt, verzet pleegt, overloopt, verraadt, zijn normale leven leeft.
‘Doch’ Is geen gewone voorstelling. In ‘Doch’ ga je op meeslepende wijze op pad, langs persoonlijke verhalen en subtiele ontmoetingen. ‘Doch’ is een ontregelende poging om te begrijpen, te voelen en hier op theatrale wijze uitdrukking aan te geven.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Kim van Kooij
Spel: Mo Maria van Bree, Trijntje Keijser, Ike van de Laar, Elise Ogrinc, Loek van Oorschot, Roelant Verwey
Productie: Niels Schuller
Met dank aan: Anneke Vorselaars, Denise da Costa, Anne Verwaaij-Moorman, bewoners en medewerkers van Wij zijn Zuiderschans, Ruud van Bree

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Den Bosch Theater aan de Parade
04 mei 2024 Den Bosch Theater aan de Parade

Reageer