Dr. Jazz

Club Duif

Genre: Muziek

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Den Bosch Verkadefabriek
03 mei 2023 Den Bosch Verkadefabriek

Club Duif duikt in het leven van een vooraanstaand Luftwaffe-officier die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog, tegen het beleid van zijn naziregime in, ontpopte tot ambassadeur en beschermer van de jazz. Hij noemde zichzelf: Dr. Jazz.

Als theatermaker Daniël van Duijvenbooden een foto vindt waarin zijn liefde voor historie en jazz in één beeld zijn gevangen, besluit hij op onderzoek te gaan naar het verhaal erachter en volgt het spoor terug tot aan de plek waar die foto is gemaakt. Bijgestaan door drie muzikanten en omringd door geluidsdragers zoals spraakrecorders, bandrecorders, radio’s en platenspelers, neemt hij je mee op zijn reis vol persoonlijke inzichten en onverwachte ontmoetingen; van Jules Deelder tot Stanley Kubrick en van Joseph Goebbels tot Django Reinhardt.

In Dr. Jazz komen storytelling, livemuziek, geluidskunst en film samen in een vorm die het midden houdt tussen het ouderwetse hoorspel en de hedendaagse podcast, live op de theatervloer.

Makers
Club Duif is een samenkomen van makers in verschillende disciplines geïnitieerd door -de van oorsprong Bossche- theatermaker Daniël van Duijvenbooden en bestaat voor deze gelegenheid verder uit sound-/filmmaker Tim Ewalts, trompettist Bram van de Glind en pianist Jelle Willems. Dr. Jazz is een coproductie van de Verkadefabriek en Werkplaats Walhalla.

Concept, performance: Daniël van Duijvenbooden
Sound-/filmmaker: Tim Ewalts
Trompet: Bram van de Glind
Piano: Jelle Willems
Coproductie: de Verkadefabriek, Werkplaats Walhalla

Één reactie

  1. Ria de Jong schreef:

    Gisteren genoten van jullie voorstelling. Als historicus en oud-geschiedenis juf (van het SGDB, dag Jelle(:-) ) weer een nieuw stukje geschiedenis gehoord op een originele en integere wijze. En dan ook nog voorzien van fantastische muziek en geluidsfragmenten. Complimenten!
    Wij gaan Club Duif zeker volgen. Veel succes in de toekomst.
    Peter en Ria Tips – de Jong

Reageer