Echo

Die Weltbühne, De Noorderlingen, Kyiv Mime Theatre, NITE en Prins Claus Conservatorium

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Duur: 30 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

ECHO is een nagalm van het leven van Carl von Ossietsky (1889-1938). De Duitse pacifist, journalist en Nobelprijswinnaar was een belangrijk boegbeeld van het verzet tegen Hitler. Zes Groningse jongeren hebben zich zijn levensverhaal eigen gemaakt door in gesprek te gaan met ‘Ossietzky’s van nu’: een journalist met een missie, de dochter van een verzetsvrouw en een man die jarenlang ten onrechte in gevangenschap heeft geleefd. Samen met vier mimespelers uit Kiev en een achtkoppig koor geven zij vorm aan de voortdurende strijd voor rechtvaardigheid, de kwetsbaarheid van vrijheid en machteloze woede. In ECHO laten zij zien hoe het verleden doorklinkt in het heden en hoe een jonge generatie hoopvol kan opstaan voor haar idealen.

ECHO speelt aansluitend aan de Dodenherdenking op 4 mei 2023 om 21.15 uur in De Martinikerk in Groningen. Toegang is gratis.

ECHO is een coproductie van Die Weltbühne met De Noorderlingen, NITE, Kyiv Mime Theatre en Prins Claus Conservatorium in het kader van Theater Na de Dam.

Op 29 april is er een panelgesprek over de relatie tussen oorlog, kunst en media. Hoe vormen de media ons beeld van oorlog? Meer informatie is te vinden via deze link.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Artistieke coördinatie: Jurgen van Tolie
Regie: Kaz Schonebeek
Onderzoeker en schrijver: Wasse Jonkhans
Componist: Thomas Muis
Productie: Jenny van der Klok
Techniek: Herman van Keulen
Spel: Juno van den Hul, Maaike Kroneman, Noor Wientjes, Frank Dijkstra, Ronja Krüger, Sky Winklaar, Yaroslavna Harmash, Pavlo Vyshnevskyi, Oleksandr Symonenko, Kateryna Spodoneiko
Koor: Hannah Tomasini – dirigent, Chang Jong Lee – organist, Christy Luth, Karel Stegeman, Maria van Santen, Olivier Kemler, David van Laar, Jaap de Kok, Wilko Koekoek, Dierick Aartsen

Met dank aan: Fonds ZOZ, Fréderieke Geerdink, Marianne Wieberdink, Mohamedou Ould Slahi, Anna Boogaard, stichting Martinikerk Groningen, stichting 4 Mei Herdenking Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Verzetsmuseum Amsterdam

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Groningen Martinikerk

Reageer