Een goed antwoord

Stadstheater Zoetermeer

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: 8+

Jongeren uit Zoetermeer verdiepten zich onder leiding van theatermaker Raygin Fullinck in de geschiedenis van Zoetermeer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Een goed antwoord.

Een klas in 2023 maakt een toets over de Tweede Wereldoorlog. Ze kennen de data, de statistieken, de feiten. Maar het gevoel? Een enkeling heeft nog een opa of oma die de oorlog heeft meegemaakt. Maar daar wordt niet meer over gesproken. Ze hebben het al meegemaakt en dat was genoeg.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu

Regie: Raygin Fullinck
Tekst: Bibi Roos
Spel: Jeremy Neijssel, Nienke Boonstra, Iain Former, Jeanine Jansen, Luna van Tol, Lotte van der Burg, Jay van der Ark, Norah Calatz, Marilotte Nieuwland, Céline Cenin, Evi Kroese, Iris Klören, Tessa van der Gronden, Faye Ishaak, Annelijne Nieuwland, Kyra Holwerda en Valentijn de Jonge.
Muziek: Jin Hoogerwerf
Dans: Samira Meftahi
Productie: Lola de Winter
Techniek: Remy van Etteger

 

Met dank aan: Hilko Folkeringa, Maartje van der Veen, Ton Vermeulen, Jean Smulders, Wil Smulders, Bob Switzar, Jip de Winter, Gemeente Zoetermeer, Prins Bernard Cultuurfonds, Sara Giampaolo, Caroline de Winter.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2023 Zoetermeer Stadstheater Zoetermeer
04 mei 2023 Zoetermeer Stadstheater Zoetermeer

Reageer