Een lepeltje vrijheid

Theaterbroedplaats STEK

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 90 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Jongeren uit Haarlem verdiepten zich onder leiding van theatermakers Anna Boelens en Merijn van Beusekom in de geschiedenis van Haarlem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Een lepeltje vrijheid

Vrijheid? Ja, vrijheid! Kun je vrijheid proeven? En hoe smaakt dat dan? Is het zout, zoet of bevat het een aangenaam zuurtje? Smaakt vrijheid lekkerder als je met héél veel mensen aan tafel zit?

Een groep jonge spelers verdiept zich samen met de theatermakers van theaterbroedplaats STEK in de waarde van vrijheid, één van de belangrijkste levensbehoeftes van de mens. Aan de hand van verhalen uit Haarlem ten tijde van de Tweede Wereldoorlog nemen ze je mee op een theatrale vertelling. Een uitnodiging om samen met ons de oorlog te herdenken en de vrijheid te vieren onder het genot van een kom soep.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Anna Boelens, Merijn van Beusekom
Tekst en spel: Kai, Didier, Luna, Antoine, Benjamin, Juno, Mirte, Felix, Alma

Met dank aan: Corrie ten Boom Huis, Schuur Haarlem en VSB fonds.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Haarlem Schuur Haarlem
04 mei 2023 Haarlem Schuur Haarlem

Reageer