En toen wist ik nog niets

Centrum voor de Kunsten Beverwijk & Bibliotheek Ijmond Noord

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 30 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Beverwijk verdiepten zich onder leiding van theatermaker Iris Stam en Leesconsulent Jasmin Wijker in de geschiedenis van Beverwijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor de voorstelling En toen wist ik nog niks.

Een samenwerking tussen het Centrum van de Kunsten Beverwijk en Bibliotheek Ijmond Noord. Wat als je niets zeker weet. Niet wat waar is. Niet wat was en zeker niet wat gaat komen. Daar gaat onze voorstelling over.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Iris Stam & Jasmin Wijker
Spel: Dion, Liv, Louisah, Britt & Mieke
Met Dank aan: de verhalen van Rene, Ria en Henk. Amara.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2023 Beverwijk Grote Kerk
04 mei 2023 Beverwijk Grote Kerk

Één reactie

  1. Stella schreef:

    Het was een prachtige,levendige voorstelling waarin de jongeren zich over de gebrekkige communicatie in WO2 verbaasden.Je realiseren door verhalen van overlevenden,dat je niet weet wat er om je heen gebeurt,met degenen die je lief zijn, heeft veel indruk op hen gemaakt.Dit alles werd prachtig verbeeld.

Reageer