En toen

De Dansonderneming

Genre: Dans, Jongerenvoorstelling

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Hoorn verdiepten zich onder leiding van choreografe Manouk Roberts in de geschiedenis van Hoorn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling En toen.

Oorverdovende stilte, van chaos en destructie naar verlossing en vrede. De oorlog is voorbij. Opstaan zul je, vooruit kijken moet je. Maar hoe verhoudt je je tot wereld als je niet meer weet wat een normaal leven is? Het is een innerlijke tweestrijd die constant wordt gevoed door stilte en eenzaamheid. Hoe bouw je een nieuw leven terwijl het oude bestaan nog zo in eenieder leeft? Kan je dat ooit loslaten of zul je altijd twee levens leiden?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Choreografie: Manouk Roberts
Dansers: Cynthia Nieuweboer, Danique v.d. Sluis, Elin Sneekes, Famke Gols, Fiene Vonk, Karlijn de Ruiter, Luna Spoelstra, Maartje Weits, Mare Snijder, Melicia Brader, Sofie Romein, Zulaysa Vertrouwd

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Hoorn Noorderkerk
04 mei 2022 Hoorn Noorderkerk

Reageer