Ik had het moeten weten

Theatergroep De Jonge Honden

Theatergroep De Jonge Honden

Genre: Theater

Geschikt voor: Volwassenen

Over het geweten van Traudl Junge, de laatste secretaresse van Hilter.

De 22-jarige Traudl uit München wil danseres worden. Maar dan breekt de oorlog uit en alles wordt anders. Op zoek naar avontuur wordt ze – tot haar eigen verbazing – in 1942 de secretaresse van Adolf Hitler. Ze brengt vele dagen met hem door en leert hem kennen als een vriendelijk en vaderlijk figuur. Pas als de oorlog afgelopen is, vraagt Traudl zich af of ze meer vragen had moeten stellen bij de man voor zie ze werkte. Had ze het moeten weten?

Met Ik had het moeten weten duikt Theatergroep De Jonge Honden in de dagboeken van de secretaresse van Adolf Hitler. Met 17 jongeren wordt een indringend beeld opgeroepen van hoe het was om in de alledaagse nabijheid te verkeren van de meest gevreesde dictator van de 20ste eeuw. Hoe kom je in zo’n situatie terecht? Waar had je een andere afslag kunnen nemen? En in hoeverre ben je medeplichtig aan alles wat je baas gedaan heeft?

Tekst: Wessel de Vries
Regie: Peer van den Berg en Jolmer Versteeg
Dramaturgie: Maarten Bos
Spel: Noa Bremmer, Sannah Calkhoven, Thirsah Doppenberg, Anne de Jong, Lola Klooster, Indy Koerselman, Marion van de Kolk, Norah van Leeuwen, Meike van Maanen, Rick Mulder, Inge Roos, Jolien de Roos, Lily Schuiling, Iris Slotman, Sarah van Tiel, Malene van Toly en Tosca van der Weide (studenten Deltion College – Acteur jaar 1)
Productie van: Theatergroep De Jonge Honden in samenwerking met Zwolse theaters en Deltion College
Bronnen: Tot het laatste uur, Traudl Junge en Hij was mijn Führer, Christa Schroeder

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Zwolle Schouwburg Odeon
03 mei 2024 Zwolle Schouwburg Odeon

Reageer