Ik zie zie wat jij niet ziet

Stadstheater Zoetermeer

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Zoetermeer verdiepten zich onder leiding van theatermaker Raygin Fullinck in de geschiedenis van Zoetermeer ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Ik zie ik zie wat jij niet ziet.

In 2022 neemt het Stadstheater voor het eerst deel aan de jongerenprojecten van Theater Na de Dam. 

Dertien jongeren uit Zoetermeer zijn op zoek gegaan naar de geschiedenis van Zoetermeer. Hoe zag hun stad eruit tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat is er gebeurd? En hoe was het om toen te leven? De antwoorden op deze vragen en gesprekken met ooggetuigen zijn uitgewerkt in een toneelvoorstelling waarin de jongeren zelf spelen.  
Een voorstelling over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst. En de blik van jongeren op de geschiedenis.  

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Raygin Fullink
Spel: Eloy Paredes Sanchez, Evi Kroese, Quintin Bredauw, Iris Klören, Leonie Fluitman, Esmee Sluiter, Lotte van der Burg, Esmee Davids, Luna van Tol, Jeanine Jansen, Nienke Boonstra, Jeremy Neijssel, Luthai Pluhom

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Zoetermeer Stadstheater Zoetermeer

Reageer