Jongeren houden Goudse oorlogsverhalen levend

Jeugdtheaterhuis Zuid Holland

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Gouda verdiepten zich onder leiding van theatermaker Tania Christina in de geschiedenis van Gouda ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van deze voorstelling.

“Hoe was het nou eigenlijk, die oorlog?” Er zijn steeds minder opa’s en oma’s die nog kunnen vertellen over toen. Het gevaar loert dat ook hun herinneringen en verhalen een stille dood sterven, want veel oorlogsverhalen zijn nooit persoonlijk opgeschreven of door andere schrijvers in woorden bewaard. De Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis Zuid Holland gaat deze verhalen een stem geven in een uniek samenwerkingsproject met Theater na de Dam. Deze theatrale wandeling start op twee locaties, in de week voorafgaand aan de voorstelling ontvang je informatie over het vertrekpunt.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Gouda Goudse Schouwburg
04 mei 2023 Gouda Goudse Schouwburg

Één reactie

  1. Jolanda Tesser Gründmann schreef:

    Zijn vanavond geweest. Onze kleindochter Maria deed mee. We vonden het zeer indrukwekkend en waren ook erg geroerd door het persoonlijke verhaal.

Reageer