Kopje (z)onder

Centrum voor de Kunsten Beverwijk & Bibliotheek IJmond Noord

Genre: Dans, Jongerenvoorstelling, Locatietheater, Theater, Voor kinderen

Duur: 20 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Steek je je kop in het zand? Sluit je je ogen en hoop je dat het vanzelf verdwijnt? Vouw je je gedachten netjes op en stop je ze diep weg in een donker hoekje?
Maar hoe lang hou je dat vol? Wanneer begint het te knagen? Hoe zorg je ervoor dat je overeind blijft en jouw wereld blijft draaien?
In Kopje (z)onder probeert een familie zich uit alle macht vast te klampen aan de wereld zoals ze die kenden. Om hen heen verandert alles, maar dat houden ze zoveel mogelijk buiten beeld. Totdat de realiteit zich opdringt, bij hen aan tafel komt zitten en niet meer te negeren is.
Geïnspireerd door gesprekken met ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog in Beverwijk, spelen en maken getalenteerde jongeren een voorstelling over wegkijken, zien en verzet.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Susan Hoogbergen en Iris Stam
Tekst: Iris Stam
Spel: Femke Bleijendaal, Milou Dauphin, Marit Goedhart, Avika Gupta, Veerle Henneman, Danaë Volp, Rosa Volp

Beeld: Jasmin Wijker

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Beverwijk Bibliotheek IJmond Noord
04 mei 2024 Beverwijk Begraafplaats Duinrust

Reageer