Mandem

De mannen

Dionne Zwennicker-Norton en jongeren uit Rotterdam Zuid

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 35 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Jongeren uit Rotterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Dionne Zwennicker-Norton in de geschiedenis van Rotterdam Zuid ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Samen met Dionne hebben de spelers deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, eigen gemaakt en vertolken dit naar een theatrale mix van spoken word, zang en dans. Deze informatieve voorstelling volgt het spoor van verzetshelden met wortels uit de Antillen en Zuid-Amerika.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Dionne Zwennicker-Norton

Spelers: Ahmad Rafeh, Austin Lionaar, Christian Bos, Danil van der Eik, Daniël Wijngaarde, Gabriëlla Tjin-Kon-Fat, Ilaiza Cardoso, Ilana Volwerk, Jeroen de Waard, Lorna van Schie, Sophie de Lange, Thijmen Tempelaar, Tylin Middelbos

Met dank aan: Eline van der Stoep

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Rotterdam Theater Zuidplein
04 mei 2024 Rotterdam Theater Zuidplein

Reageer