Mijn ik is vergaan, mijn schaduw verdwenen

Suburbia

Genre: Muziek, Televisie, film, docu, Vertelling

Geschikt voor: Volwassenen

In Flevoland slaan Theatergroep Suburbia, Black Pencil en Omroep Flevoland de handen ineen en maken een televisieprogramma over leven in (on)vrijheid.

‘Mijn ik is vergaan, mijn schaduw verdwenen’ biedt een panoramisch beeld van belevenissen uit de oorlog. Over onvrijheid en de vrijheid die komt na de onvrijheid. Een breed scala aan verhalen, tekstfragmenten van schrijvers en gewone burgers tijdens de oorlog.

Het ensemble Black Pencil speelt muziek op het thema van leven in (on)vrijheid, met onder meer werk van Monteverdi. Daarnaast zal de Almeerse musicus Noortje Braat een bijzondere uitvoering van de Kaddish van Ravel ten gehore brengen. Zij zal simultaan viool spelen en zingen in het Hebreeuws. Liederen, teksten en dagboekfragmenten komen uiteindelijk samen in een gospel, gezongen door jonge Almeerse zangers.

Acteurs Ali-Ben Horsting, Hanne Arendzen en Lot van Lunteren dragen teksten voor van onder anderen de Poolse dichteres Wislawa Szymborska en schrijver G.L. Durlacher. Spelers van het Almeerse jongerengezelschap SubSub dragen teksten voor van meisjes die tijdens de oorlog dagboeken bijhielden over hun dagelijkse levens.

De scènes worden op verschillende locaties verfilmd door Omroep Flevoland, zoals op de Poldertoren te Emmeloord, op het dak van het WTC Almere, in Lelystad en op de Knardijk.

Idee en regie: Albert Lubbers
Televisieregie: David Brouwer
Muzikale leiding: Jorge Isaac
Voordracht: Hanne Arendzen, Ali-Ben Horsting, Lot van Lunteren, Rosalie Fredrikz, Anna Tetenburg
Musici:
Noortje Braat, Black Pencil ensemble: Jorge Isaac, Mathijs Koene, Esra Pehlivanli, Marco Kassl, Enric Monfort
Vocalisten: Soleil Eijken, Jèrica Sousa Da Luz Páscoa, Tiffany Vicario, Urmie Enting

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Flevoland Omroep Flevoland

Reageer