Misschien over een tijd

Theaterschool Utrecht

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Utrecht Bibliotheek Utrecht
04 mei 2022 Utrecht Bibliotheek Utrecht

Studenten van het Tussenjaar van Theaterschool Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermakers Eva Beijneveld en Simone van Laar in de geschiedenis van Utrecht ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Misschien over een tijd”.

In het proces zijn de jongeren in gesprek gegaan met ouderen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Insteek van het gesprek was de vraag: ‘Hoe heeft de oorlog en de periode erna jou gevormd tot wie je bent? Moe(s)t je soms delen van jezelf wegstoppen om te overleven? Welke kanten laat jij niet aan de buitenwereld zien? En wat doet dat met een mens?

Het resultaat is een beeldende voorstelling door jongeren èn ouderen vol persoonlijke verhalen over de oorlog die je soms in jezelf kunt ervaren.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Eva Beijneveld
Regieassistent: Simone van Laar
Spel: Ingelie, Martijn, Phebe, Pim, Dex, Vera, Tessel, Lisa, Imke, Marijn, Jette, Emma, Milan en Dalou.
Productieleider: Myra van Abeelen

Reageer