MO-Nu-MENT

Wildpark

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 25 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

7 Jongeren uit Eindhoven verdiepten zich, onder leiding van de theatermakers van Wildpark, in de geschiedenis van hun voorouders ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met hun eigen reflecties, beweging en Spoken Word, de basis van de performance MO-NU-MENT.

Op 4 mei zijn we stil. We staan stil. We pakken een hand. We fluisteren iets. We delen. We herinneren ons iets dat we niet hebben meegemaakt, maar wat in ons voortleeft. 7 Jongeren maken samen met het publiek een Monument van de voetstappen uit het verleden. 

Een performance waarin we het herdenken voortzetten en waar jonge mensen u meenemen en laten voelen wat hen beweegt.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie en Concept: Lenneke Maas, Fleur van Vegchel, Annemiek Nienhuis
Coaches: Carmen Verduyn, Tamar Blom
Spel: Vlinder de la Brassine, Taetske Stelma, Janne Reijnders, Juul van Osch, Elles Beelen, August Stroom, Roosmarijn Withag

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Eindhoven Pand P

Reageer