Na de Dodenherdenking

Suburbia en Black Pencil maken een gezamenlijke voordracht in het Bos der Onverzettelijken.

Theatergroep Suburbia & Black Pencil

Genre: Muziek, Theater

Duur: 30 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

Theatergroep Suburbia, Black Pencil, het Bos der Onverzettelijken en Omroep Flevoland staan samen stil bij de Dodenherdenking op 4 mei. In een programma van muziek, getuigenissen, gedichten en rap verbinden Suburbia en Black Pencil verschillende verhalen en mensen met elkaar. In samenwerking met Omroep Flevoland wordt de voordracht om 20.30 uur live uitgezonden.

Bijzonder is de samenwerking met de Oekraïense componist Alfred Momotenko. Speciaal voor deze avond componeert Momotenko een nieuw stuk, uitgevoerd door Black Pencil. De Almeerse rapper Dyon Wilkens (21) zal een door hem nieuw geschreven rap ten gehore brengen. Verder dragen Suburbia-acteurs Hanne Arendzen en Ali-Ben Horsting getuigenissen uit de Tweede Wereldoorlog voor en gedichten van onder anderen Remco Campert en Marieke Lucas Rijneveld. Suburbia in de Buurt-speler Netty Veltman (76) leest een fragment uit het dagboek van Anne Frank.

Dit programma is onderdeel van de volledige herdenking in het Nationaal Verzetsmonument, het Bos der Onverzettelijken in Almere. De voordracht start om 20.30 uur en wordt live uitgezonden door Omroep Flevoland.

Idee: Albert Lubbers en Jorge Isaac
Regie: Albert Lubbers
Muzikale leiding: Jorge Isaac
Musici: Black Pencil ensemble
Muziek: Alfred Momotenko, Robert Schumann (arrangement van Roderik de Man)
Rap: Dyon Wilkens
Voordracht: Hanne Arendzen, Ali-Ben Horsting, Netty Veltman.
Een programma van Theatergroep Suburbia en Black Pencil in samenwerking met Stichting Bos der Onverzettelijken en Omroep Flevoland.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Almere Bos der Onverzettelijken

Reageer