Nasi sudah menjadi bubur

Woest oost

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Zutphen verdiepten zich onder leiding van theatermaker Irene Kriek in de geschiedenis van Zutphen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Nasi sudah menjadi bubur”.

De voorstelling is gemaakt vanuit gesprekken die jonge spelers met Indische ouderen voerden over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de overgang naar de gewelddadige onafhankelijkheidsstrijd die daarop volgde.

Nasi sudah menjadi bubur is een voorstelling die begint met een klein Indonesisch maal. De geur brengt ons terug naar onze oudste herinneringen…

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Irene Kriek
Spel: Papillon Boddeke, Dora van Driel, Rosa de Haan, Sam van de Locht, Simon Nagtegaal, Rosan Pardijs, Cato Reisiger, Yosan Welday
Met speciale dank aan onze vertellers:  Hetty, Jet, Bia, Joyce en Kees.
Met dank aan: Marlise van der Jagt, Dorine Ruter, Hans Heesen, Laura Brokotter.

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2022 Zutphen Dat Bolwerck
05 mei 2022 Zutphen Dat Bolwerck
05 mei 2022 Zutphen Waterkracht
05 mei 2022 Zutphen Waterkracht
04 mei 2022 Zutphen Dat Bolwerck

Reageer