NELLIE

Een eerbetoon aan de jongste dochter van de bekende Hoornse verzetsstrijders Trien en Bart de Haan

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
04 mei 2024 16:00 Hoorn De Boterhal Gratis Reserveren (vol)
04 mei 2024 18:30 Hoorn De Boterhal Gratis Reserveren
04 mei 2024 20:45 Hoorn De Boterhal Gratis Reserveren

De Dansonderneming

Genre: Dans, Jongerenvoorstelling

Duur: 40 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

De Dansonderneming presenteert op 4 mei de voorstelling NELLIE, een eerbetoon aan de jongste dochter van de bekende Hoornse verzetsstrijders Trien en Bart de Haan. Als 15-jarige brengt Nellie al illegale krantjes rond. Na de arrestatie van haar moeder in 1942 neemt ze de zorg op zich voor de vele onderduikers die haar ouders in hun woning aan de Noorderstraat 12 in Hoorn opvangen.

NELLIE wordt gedanst door 15 jonge danstalenten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar, in een choreografie van de Hoornse choreograaf Nanska van de Laar.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Choreografie: Nanska van de Laar
Kostuums: Terra de Groot (Dr. Dress)
Techniek: Henk Erich
Fotografie: Jauwk Ras
Met dank aan: Gemeente Hoorn, Theater Na de Dam, Comité 40-45 Hoorn, Balletstudio Uniek, Muziekschool Boedijn, John Doorewaard, Tamar Yard, Mervyn Groot

Reageer