Omdat ze Joods waren…

Na de Oorlog

Genre: Muziek

Duur: 60 minuten

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Delft Synagoge

Op de viool van zijn vader speelt en vertelt Robert Duizend op woensdagavond 4 mei in de Synagoge te Delft het spannende, maar ook tragische verhaal van zijn Joodse ouders die de Holocaust hebben overleefd. Robert wordt muzikaal bijgestaan (klarinet, viool en cello) door drie leden van het Residentie Orkest Den Haag.

‘De indringende muziek voert je mee het verhaal in, alsof je in een film stapt. Dit helpt om het verhaal van mijn ouders zo goed mogelijk door te geven aan volgende generaties. Wat zij hebben meegemaakt, laat zien waar antisemitisme, uitsluiting en discriminatie toe kunnen leiden. Ook nu nog.’

Robert Duizend

Antisemitisme, uitsluiting en discriminatie
Robert heeft zijn persoonlijke verhaal met behulp van een professionele theatermaker ontwikkeld in tekst, spel, vorm en beeld. Voor de voorstelling ging hij met leden van het Residentie Orkest aan de slag met een extra uitgebreide muzikale bewerking. Bob Zimmerman en Dave Herman schreven de compositie en het arrangement voor de voorstelling.

Na afloop van zijn verhaal zal Robert met het publiek in gesprek gaan over thema’s als tolerantie, menselijke kracht en dilemma’s tijdens WO2.

Tekstschrijver/regisseur: Deborah Lens
Verteller: Robert Duizend
Musici van het Residentie Orkest
Compositie en arrangement: Bob Zimmerman en Dave Herman
Fotografie: Mijke Bos
Film: Noël van Rens
Productie: Na de Oorlog

Reageer