Oorlog in mij

MAAS

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Negen kinderen en jongeren uit Rotterdam verdiepten zich, onder leiding van theatermaker Pamela Schaap, in de beleving van mensen die oorlog hebben meegemaakt. Zij spraken met Wim Lauwen over hoe het was jong te zijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, maar ook met Amal Shaban over haar ervaringen met de hedendaagse oorlog in Syrië. De jongeren onderzoeken het gevoel van angst en daarmee de oorlog in henzelf. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Oorlog in mij (10+).

De voorstelling wordt gespeeld langs een looproute door de stad, met verschillende scènes op verschillende plekken. Ook de film Now. You see me! van Misiconi Dance Company is onderdeel van de route. De voorstelling begint en eindigt gezamenlijk in het Maaspodium.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Pamela Schaap
Choreografie en Projectleiding: Sander Koning
Productie: Romy van Schie
Spel: Belkys Infante Hidalgo, Suze Mathiesen, Lourdes Araujo, Givainnely Ligeon, Rozionlee, Youssef, Margot van Nieuwenhoven, Nena Koning, Jayli-Ann
Film: Misiconi Dance Company
Met dank aan: Tim Lauwen, Amal Shaban

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Rotterdam Maaspodium
04 mei 2022 Rotterdam Maaspodium
03 mei 2022 Rotterdam Maaspodium
03 mei 2022 Rotterdam Maaspodium

Reageer