Over Leven

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
04 mei 2024 21:00 Westzaan Zuidvermaning Westzaan Gratis Kaarten
05 mei 2024 15:00 Westzaan Zuidvermaning Westzaan Gratis Kaarten

Jeugdtheaterschool Theaterrmijn

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Jongeren van theaterschool Theatermijn uit Zaandam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Imme Scheffer in de geschiedenis van Zaandam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met Mieke & Mijntje over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Mieke, net na de oorlog geboren en Mijntje net er in. Twee verschillende belevingen van de oorlog. Hoe komt dat overeen en vooral ook de vraag: hoe verschilt het? De gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Imme Scheffer
Tekst: Imme Scheffer en Gaya van Proosdij
Spel: Hija Keilholtz, Chidi Edwin, Lianna de Boer, Nikkie Riel, Gijs van Oostenbrugge, Noah Jansen, Summer Veenhoven, Kjeld Reitmaier
Met dank aan: Zuidervermaning, Mieke Piscaer-Mansveld, Mijntje Schoemaker-de Borr, 4en5mei comité Zaanstad

Reageer