Primetime Populisme

Hoe creëer je een monster

Stadstheater Zoetermeer

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Lief publiek,
Hooggeacht publiek,
Goedemorgen, middag of avond.
Het is tijd.
Tijd om uit de war te komen.
Het is uit de war tijd.
Het is tijd voor Primetime Populisme.

Wij, de jongerenredactie van een primetime tv-show, schotelen u dilemma’s voor. Duivelse dilemma’s waar eigenlijk geen antwoord op is. Maar wij gaan u helpen. Wij gaan u uit de war halen.

Daarvoor gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog, en weer verder. Nederland is nu 79 jaar geleden bevrijd, maar dat is niet 79 jaar zonder oorlog in de wereld. Wat wij ons soms afvragen: ligt de oorlog hier ook op de loer?

Daarom geven wij u een wegwijzer. Een wegwijzer langs fake news, meelopers, populisme, moralisme en andere moeilijke woorden. Wij gaan u helpen.

Lieve groet,
De jongeren van Zoetermeer.
Oh, en de groetjes van onze presentator Martino.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Raygin Fullinck

Regie assistent: Samira Meftahi

Tekst: Janneke Jansen

Muziek: Jin Hoogerwerf

Productie: Lola de Winter

Spel: Céline Cenin, Marilotte Nieuwland, Annelijne Nieuwland, Norah Calatz, Kyara Holwerda, Lotte van der Burg, Tessa van der Gronden, Evi Kroese, Sachi Sarjine, Jolie Bulder, Kim Tran, Jeanine Jansen, Nordin Damsteeg, Faye Ishaak, Janneke Reitsma en Valentijn de Jonge.

Met dank aan: Charles Dorste, Maartje van der Veen, Ton Vermeulen, Lotte de Leeuw, Jean Smulders, Wil Smulders, Jip de Winter, Zoetermeer Actief, Gemeente Zoetermeer, Het Cultuurfonds en alle medewerkers van het Stadstheater Zoetermeer.

Fotograaf: Caroline de Winter

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Zoetermeer Stadstheater Zoetermeer
04 mei 2024 Zoetermeer Stadstheater Zoetermeer

Reageer