Re: Building

NNT/ De Noorderlingen

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Een groep van 8 Groningse jongeren maakt onder leiding van docerend theatermaker Tim van der Molen een voorstelling over wederopbouw. Op voormalig voetbalveld Landgoed DeCamping in ’t Zandt spelen ze een muzikale, chaotische en speelse voorstelling over thuiskomen, herinneren en toekomstdromen. Ze trekken lijnen tussen het verleden en het heden, want wanneer houdt iets op en begint de toekomst?   

Wat gebeurt er als je thuiskomt na een traumatische gebeurtenis – zoals een oorlog – in een nieuwe wereld die nog veel op de oude lijkt? 
En hoe herinneren we ons verleden?
Die vraag is nu misschien wel belangrijker dan ooit.   

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.  

Regie: Tim van der Molen
Dramaturgie: Jolien Akkerman
Licht: Cerian Mason
Muziek: Ilaya Esajas
Productie: Ryanne van Gogh & Fiana de Raaf
Spel: Manon Everts, Elin van der Lei, Eerin Middelkamp, Nienke Pettinga, Suzanne Versteeg. Sky Winklaar & Marijn van der Wijk  Met dank aan: De Noorderlingen, Het NNT, IVAK en Landgoed DeCamping

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2022 't Zand Landgoed DeCamping
04 mei 2022 't Zand Landgoed DeCamping

Reageer