RUBATO

The hidden power of a note

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
04 mei 2024 21:00 Rotterdam Theater Rotterdam (TR8 William Boothlaan) €5,00 Kaarten
05 mei 2024 19:00 Rotterdam Theater Rotterdam (TR8 William Boothlaan) €5,00 Kaarten

Theater Rotterdam: Educatie & Interactie

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

In RUBATO verdiept een twintigtal Rotterdamse jongeren zich in de rol van muziek in de kampen. Ze spreken met overlevenden en deskundigen van Kamp Westerbork. Op basis van deze gesprekken maken zij een voorstelling. Hoe werd muziek ingezet door de nazi’s? En was het ook een vorm van verzet? Kan muziek troost bieden te midden van alle gruwelijkheid? Theatermaker Jasper Vaillant verdiept zich elk jaar in een ander aspect van de Tweede Wereldoorlog dat in de geschiedenis onderbelicht is gebleven. Zo staat Theater Rotterdam niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de horror van het heden.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Jasper Vaillant
Regieassistent: Freek de Koning
Spel: Abtin Shiravi, Erva Aygün, Julia Posen, Kateryna Khodak, Nour Zerouali, Tina Redko, Yaroslava Yakhia, Ahmet Gunduz, Marvellous Destiny Tiyjudy, Alara Umurlu, Martin Furuholmen, Obay Naddaf, Abdelaty Petronela, David Eduardo, Ayaz Rasoul, Polina Letenko, Aimy St Rose, Sofia Savenko, Yazan Othman, Rayyan Jindi, Ana Rašević
Decor: Noa Muller
Techniek: Wim Bechtold
Kostuum: Sara Hakkenberg
Productie: Anka Pajor, Mynou van der Linden
Mogelijk gemaakt door: de afdeling Educatie & Interactie van Theater Rotterdam

Credits fotograaf: Salih Kilic

Reageer