Schaduwen van moed

Verhalen langs de Grebbeberg

Datum Tijdstip Stad Locatie Prijs Kaarten
04 mei 2024 21:00 Rhenen Park naast Gedachteniskerk (Herenstraat 82) Gratis Reserveren
05 mei 2024 13:00 Rhenen Hal van Gedachteniskerk (Herenstraat 82) Gratis Reserveren

Theater Na de Dam JONG

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Duur: 30 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog worden jaarlijks op 4 mei bovenop de Grebbeberg nabij het militair ereveld en monument de slachtoffers herdacht die tijdens de Slag om de Grebbeberg vielen.

Op 4 en 5 mei vertellen wij de vergeten verhalen van moed en menselijkheid in ‘Schaduwen van Moed, Verhalen langs de Grebbeberg.’ Deze voorstelling is gemaakt door jonge nieuwe makers uit Rhenen. Laat je meevoeren naar de donkere dagen van de Tweede Wereldoorlog, waar Ellis, Cor en Annie hun angsten trotseerden in een wereld vol dreiging. Laat ons samen niet vergeten en blijven herinneren. Wij doen dit door een stukje van deze belangrijke periode in de geschiedenis tot leven te brengen. Kom en ontdek deze emotionele reis die onze stad en haar bewoners nooit mogen vergeten.

Kaarten reserveren kan door te mailen naar info@cultureleparels.nl.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Ester Lammers-v/d Linden, Alex Alberts
Tekst: Spelers i.s.m. Ester en Alex
Spelers: Rijk Uitterhoeve, Raisa van Eupen, Heike Spoelstra
Dans: Anastacia Jansen
Kostuums: Aafje Ippel

Met dank aan: Stichting Gebroken Lente, Historische vereniging Oud Rhenen, Zorgcentrum Charim, Erik Helmers en Kamiel van der Laan (Stichting Heuvelrug Theater).

 

Wij dragen deze voorstelling op aan Pieter de Vries, ooggetuige (in memoriam, overleden d.d. 20 maart 2024).

Reageer