Schemer

Jeugdtheaterschool Zeeland

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Jongeren uit Middelburg verdiepten zich onder leiding van theatermaker Roos Zwigtman in de geschiedenis van Middelburg ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Schemer.

Een voorstelling over de donkere en lichte momenten in oorlogstijd. U wordt meegenomen op een reis langs herinneringen uit het verleden. Verhalen van vroeger komen weer tot leven.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Roos Zwigtman
Tekst: Roos Zwigtman
Productie: Josien de Graaf
Techniek: Rob Zwigtman
Spel: Mirthe Bruijnes, Daniëlle Dees, Maggie Donegan, Maas van der Graaf, Yolisa Hoogerland, Jeannette Koudenburg, Caya Sandee, Doris Schillings, Jerom Sinke, Valerie Smal, Troy Sparks, Marijn Swart, Jasper Versprille, Sanne Willemse
Met dank aan: Provincie Zeeland, Gemeente Middelburg, Jeugdtheaterschool Zeeland, Stadstochten Middelburg, Oostkerk Middelburg, de Zeeuwse muziekschool

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Middelburg Balans

Reageer