Stil leven

CC Amstel en Pact+

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Elsbeth Hoefkens en Hannah Vrijenhoek in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling.

Wat is de rol van stilte in tijden van oorlog en herstel? In een zwijgzaam ritueel tonen we wat er onder die stilte verborgen ligt. Hoe klinkt de oorlog? En waar mocht je voor en na de oorlog niet over praten?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie, tekst, decor, kostuums: Elsbeth Hoefkens en Hannah Vrijenhoek
Spel, tekst: Pip Broersen, Lieke Buizert, Daan Dietvorst, Jeleysa Felter, Alyssa Folles, Wouter Haaksema, Tessel Janssen, Nazario Jessurun, Frank Leek, Joey Liesdek, Bowien Loo de Matos, Elin Maas, Marouane Meftah, Olín Meniño, Jesse Molenaar, Joey Mook, Tessa van Oijen, Selina Olthof, Barend Poeser, Roos Posthumus, Idil Taşdemir, Yente Vogelaar, Bo Vroegindeweij, Choressa Wolff, Noor Zwart
Productie: Alejandra Zabala
Fotografie: Rob Godfried
Coproductie: PACT+ (onderdeel van ROC Amsterdam) en CC Amstel
Met veel dank aan: alle ouderen die hun verhaal met ons willen delen, 4 en 5 mei jongerencomité de Pijp, Theater Na de Dam, Annette de Ruiter, Eva van Welzenis, Andrada Maria Şimo
Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, Amsterdams Fonds voor de Kunst

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2022 Amsterdam CC Amstel
04 mei 2022 Amsterdam CC Amstel
04 mei 2022 Amsterdam CC Amstel

Reageer