Struikelen

Een mens is pas vergeten als zijn naam is vergeten

Het Klooster

Genre: Jongerenvoorstelling, Theater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Woerden verdiepten zich onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker  in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling “Struikelen”.

Struikelen over een steen en een naam. Struikelen met je hoofd en je hart. Wie wás die naam? Een klein steentje van 10 bij 10 centimeter met daarop een naam en twee data. Een voorstelling over identiteit, het lot en het hier en nu.. 

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Tekst: Sanne Dorrepaal en Niek Dekker
Regie:
Sanne Dorrepaal en Niek Dekker
Regieassistent: Joy Jansen
Spel: Anna Coffeng, Dorje Nino Martina, Elise Warmerdam, Eren Verhoeven, Levi Groenevelt, Rens van Vliet, Sam Groenevelt, Sofie de Rave, Sofie Vierstra, Sylke Van Der Vooren, Tess Baldwin, Wessel van Olffen
Choreografie: Caty Wijmans
Productie: Jacqueline Engelhard en Niek Dekker
Met dank aan: CPW, VSB fonds Woerden, Stichting 4 & 5 mei Woerden, Vrienden van Het Klooster

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Woerden Het Klooster
04 mei 2022 Woerden Het Klooster

Reageer