’t Lange Pad

Stichting Uit de Klei

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater, Theater

Duur: 75 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Spanbroek verdiepten zich onder leiding van theatermaker Jeroen Wals in de geschiedenis van Spanbroek ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling ’t Lange Pad.

De leidraad voor deze locatievoorstelling is het verhaal van de Joodse onderduikster Fia Schrijver. Als 2-jarig kind werd zij op de boerderij van de familie Koomen in Aartswoud gebracht om te schuilen. Haar ouders heeft ze na de oorlog nooit meer teruggezien. Ze is op de boerderij gebleven en daar opgegroeid. Welke gebeurtenissen kan Fia zich nog herinneren en hoe hebben de jongeren dat omgezet in een voorstelling?

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Jeroen Wals
Productie: Lore Koelemeijer & Tim de Haan
Spel: Nout Peekel, Rory Bouws, Frank Leek, Noury Neefjes, Fiene Beers, Jac Ruiter
Muziek: Jeroen Wals
Met dank aan: Museumboerderij West-Frisia

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2023 Hoogwoud Museumboerderij West-Frisia
05 mei 2023 Hoogwoud Museumboerderij West-Frisia
04 mei 2023 Hoogwoud Museumboerderij West-Frisia
04 mei 2023 Hoogwoud Museumboerderij West-Frisia
03 mei 2023 Hoogwoud Museumboerderij West-Frisia

Reageer