In Carré: Als wij niets doen…

Theater Na de Dam i.s.m. cast Soldaat van Oranje

Over de voorstelling

In de piste van Carré spelen en zingen castleden van Soldaat van Oranje op 4 mei een aantal scènes en liedjes uit de musical. De scènes en liedjes worden afgewisseld door bijdragen van een aantal speciale gasten. Zo is Ellis Brandon, de laatste vrouwelijke Engelandvaarder die nog leeft, te gast. Haar kleindochter Carlijn Vis (1983) schreef de roman Vrij spel, gebaseerd op de belevenissen van haar oma. Het boek is vanaf 19 april te verkrijgen. Ellis was 17 jaar toen de oorlog uitbrak en rolde vrijwel direct in het verzet. ‘Je laten bezetten, dat deden we niet. Dat is nooit een optie geweest.’

Theater Na de Dam en Soldaat van Oranje – De Musical

De musical Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt is Erik 23 jaar en studeert in Leiden. De oorlog zet alles op zijn kop, alle verhoudingen op scherp. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken…: Ga je vechten voor Vrijheid, Volk, Vaderland? Steek je je kop in het zand en studeer je door? Of kies je doelbewust voor de vijand?

Let op: route naar Carré

Van 1 t/m 6 mei is in verband met de viering van Bevrijdingsdag de Amstel vóór Carré afgesloten voor alle verkeer, ook voetgangers. Bezoekers die vanaf de Hermitage lopend of per fiets over de Amstel naar Carré komen, dienen om te lopen via de Kerkstraat, Weesperstraat en Nieuwe Achtergracht of via de overkant van de Amstel, over de Hoge Sluis, Sarphatistraat en Amstel. De Parkeergarage C1 is per auto bereikbaar vanaf de Weesperstraat via de Nieuwe Prinsengracht (dus niet via de Amstel vanaf de Sarphatistraat!).

Bart de Vries
Thirsa van Til
Karolien Toensma
Hanneke Engels
Miriam Venema
Raymond Paardekooper
Dook van Dijck
Sander van Voorst tot Voorst
Melissa Drost
Kevin Schoonderbeek
Rutger Bulsing
Sophie van Veldhuizen
Anne Lamsvelt
Linde van den Heuvel
Joey Schalker
Thijs Steenkamp
Kirsten Fennis
Willem-Jan Stouthart
Niels van der Gaarden
Robbert van der Bergh
Trudy de Jong
Karin Bos
Anne Wil Blankers
Matteo van der Grijn
Loes Haverkort
Floris Verbeij – piano
Bram de Vries
Sanne Bijker – Cello

Ook dank aan Maatschappij Discordia

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2011 Amsterdam Carré

Reageer