Muzikaal programma

Nationale Opera & Ballet

Genre: Muziek

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: Volwassenen

Ter gelegenheid van de Nationale Dodenherdenking brengen Oekraïense en Russische zangers een muzikaal programma in de foyer van Nationale Opera & Ballet.

Op 4 mei is op de Dam in Amsterdam de jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. De Nationale Opera sluit aan bij de herdenking met muziek die tot nadenken stemt en gevoelens van verdriet, ontheemding en hoop uitdrukt.

Oekraïense en Russische zangers van De Nationale Opera Studio brengen aria’s en liederen ten gehore van onder anderen Hans Eisler, Kurt Weill, Benjamin Britten en Mieczysław Weinberg. Het programma wordt gepresenteerd door Andrea van Pol.

De Nationale Opera Studio
De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin jonge zangers en repetitors klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen. Artistiek leider is de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua.

Presentator: Andrea van Pol
Opera Studio: Georgiy Derbas-Richter, Inna Demenkova en Maksym Nazarenko (alumni)

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Amsterdam Nationale Opera & Ballet

Één reactie

  1. Jack schreef:

    Een prachtig programma met uitstekende zangers die de ontroerende liederen en aria’s intens zongen, hulde!

    En…..Andrea van Pol is uniek

Reageer