To be free

Jeugdtheaterschool Zuidoost

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 30 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermakers Kyra-Nerys Kemble en Sona Abelakh in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling To be free.

Wat als jij niks meer te zeggen hebt en jouw mening dus niet meetelt? Wat als het enige wat jij kan doen toekijken is? Toekijken hoe iemand anders jouw leven bepaalt. Je vrijheid wordt afgenomen en jij kan er niks tot weinig aan doen. Hoe houd je jezelf dan staande? Hoe zorg je ervoor dat je de touwtjes over je eigen leven weer in handen krijgt in een tijd waarin dat onmogelijk lijkt?

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Concept en Regie: Kyra-Nerys Kemble en Sona Abelakh
Spel: Julia, Avani, Erin-Noëlle, Keisha, Shaquille, Deshelle
Flyer fotos: Jeffrey Flu
Flyer ontwerp: Kira-Nerys Kemble
Met dank aan: Sophie de Vries, Nina Haanappel

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2022 Amsterdam Heesterveld35b
05 mei 2022 Amsterdam Heesterveld 35b
04 mei 2022 Amsterdam Heesterveld 35b
04 mei 2022 Amsterdam Heesterveld 35b

Reageer