TR Herdenkt

Herdenkingsprogramma met zang, muziek en spoken word

Theater Rotterdam met performancecollectief URLAND, Milou Adjanga en Hasan Gök

Genre: Gesprek, debat, Muziek, Poëzie, Voor kinderen

Duur: 60 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, 8+, 9+, Volwassenen

Samen herdenken kan op 4 mei met elkaar bij Theater Rotterdam. Het programma bestaat uit zang, muziek en spoken word. Performancecollectief URLAND maakte in samenwerking met studenten van Codarts een koorstuk.

Op donderdag 4 mei wordt er van 19:45 tot 20:45 bij TR25 Schouwburg een programma georganiseerd om samen stil te staan bij het verleden. Het programma met muziek en spoken word is onder leiding van Milou Adjanga. Spoken word artiest Hasan Gök zal een stuk voordragen met muzikale ondersteuning.

Om 20:00 zullen we met elkaar twee minuten in stilte herdenken.

URLAND Herdenkt
Het programma zal daarna verder gaan in de Grote Zaal. Performancecollectief URLAND maakt een bezwerende, muzikale reis geïnspireerd op het boek ‘Is dit een mens’ van Auschwitz-overlevende Primo Levi. In een hedendaags koorstuk gecomponeerd door Annelinde Bruijs zingen studenten van Codarts de canto van Dante uit De Goddelijke Komedie, die Levi’s redding betekende in het kamp. Het koor lijkt in hun zang collectief te zoeken, zoals Primo Levi zich De Goddelijke Komedie probeerde te herinneren. De betekenis van her-denken en herinneren wordt invoelbaar gemaakt.

URLAND is sinds zijn oprichting bezig om de Grote Verhalen te hertalen in moderne tijden, en vraagt met deze performance af hoe een nieuwe generatie zich tot de geschiedenis en traditie verhoudt.

Het programma start in de Hal van TR25 Schouwburg en voor iedereen gratis toegankelijk.

Concept en regie: URLAND (Marijn Alexander de Jong)
Muzikale begeleiding & compositie: Annelinde Bruijs
Dramaturgie: Marieke Dijkwel
Spel Sylke Deters, Daan Karstens, Jasmijn Veerman, Suzanne de Vries, Thibault Gellinck, David Schonewille, Olaf Schot, Suzanne van der Els, Julia Pera, Klaas Bets, Rick Bok. Daniëlle Deddens, Niek van der Deijl, Wijnand Gomes, Janneke Melis en Marnel de Rooij (Studenten Codarts Rotterdam)
Repetitor: Marlou Vriens
Productie: Theater Rotterdam
Coproductie: URLAND

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Rotterdam Theater Rotterdam

Reageer