Troost

Theater LeBelle

Genre: Jongerenvoorstelling

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Mensen met een verstandelijk beperking uit Amsterdam verdiepten zich onder leiding van theatermaker Noa Tielens in de geschiedenis van Amsterdam ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met elkaar over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling TROOST.

Verdriet zit in ons allemaal. Verdriet om wat is geweest, om dat wat er niet meer is en om onze gedeelde geschiedenis. We leren dat we dit mogen voelen en delen met anderen. De spelers nemen je mee in hun wereld van verdriet, strijd en verlies, maar tonen ook hun vermogen een ander te helpen, te troosten en vooral om niet op te geven. In de voorstelling TROOST laten de spelers van LeBelle zien hoe onvoorwaardelijke steun en liefde eruit ziet in tijden van onrust en strijd.

Reserveren voor de voorstelling kan door een mail te sturen naar reserveringlebelle@cordaan.nl.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 42 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Noa Tielens
Assistent regie: Marlou Westerhuis
Spelers: Blessed Mensah, Giovanni Felter, Givenny Seedorf, Jarmo Palsgraaf, Kahdija Bekkaoui, Lionel Agyeman-Badu, Marlou Westerhuis, Stefania Ripa, Sheila Chin A Sang

 

Met dank aan: Vasco Vicente, Jaloe Tielens, Podium Mozaïek, Willem Swart

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Amsterdam Podium Mozaïek

Reageer