Verbloemd

Theater LeBelle

Genre: Dans, Jongerenvoorstelling, Language No Problem, Theater

Duur: 50 minuten

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Zie jij de wereld hetzelfde als ik? Ben ik de persoon die ik denk dat ik ben? In een wereld waar alles twee gezichten lijkt te hebben, laten de spelers van Theater LeBelle zien hoe fragiel de grens is tussen spel en realiteit. Tijdens deze voorstelling staan blijdschap en angst heel dichtbij elkaar. Met de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in ons achterhoofd, laten de spelers zien dat niet alles is zoals het lijkt. 

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijk beperking. De groep spelers werkt in Amsterdam onder leiding van Ot Kleiterp en Noa Tielens. 

De voorstelling op 4 mei begint om 20:00u met 2 minuten stilte.

Theater Na de Dam JONG
Tijdens de vijftiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 46 projecten door heel Nederland zich in om de herdenking op 4 mei van extra betekenis te voorzien. Onder begeleiding van een professionele theatermaker gaan de jongeren in gesprek met (familieleden van) ooggetuigen, over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, samen met andere bronmaterialen over de Tweede Wereldoorlog, vormen de basis van de jongerenvoorstellingen.

Regie: Noa Tielens en Ot Kleiterp
Spelers: Blessed Mensah, Giovanni Felter, Givenny Seedorf, Jaloe Tielens, Jarmo Palsgraaf, Jelle Bresser, Khadija Bekkaoui, Lionel Agyeman-Badu, Sabrin Roshdy, Stefania Ripa en Soumaya Ibrahim
Met dank aan: Stichting Cordaan, Podium Mozaïek en Digitale Kunst
Beeld: Digitale Kunst

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
05 mei 2024 Amsterdam Podium Mozaïek
04 mei 2024 Amsterdam Podium Mozaïek

Reageer