Verboden Stemmen

Muzikaal Programma

4 Mei-Projekt Groningen

Duur: 90 minuten

Het 4 Mei-Projekt zingt al 44 jaar over onrecht, intolerantie, tegen oorlog en geweld, geïnspireerd door het anti-fascistisch verzet in de Tweede Wereldoorlog. Al die jaren sluit het programma aan op de Stille Tocht en Dodenherdenking in Groningen, ook dit jaar. Dat anti-fascistisch verzet lijkt ook nu weer nodig te zijn.

Dit jaar brengt het 4 Mei-Projekt liederen die niet gezongen mochten worden. Verboden, omdat de machthebbers zich daardoor bedreigd voelden, of nog steeds voelen. De liederen zijn afkomstig uit verschillende windstreken en afkomstig van vier continenten. Op het programma staan liederen van minderheden, zoals de Sami, Roma, Navaho. en ook van groepen die door oorlog en onderdrukking op dit moment de mond worden gesnoerd: Syriërs, Oeigoeren, Iraanse vrouwen.

De liederen worden gezongen door 2 koren: door het traditionele koor en door het nieuwe projectkoor STEK, allebei onder de vlag van het 4 Mei-Projekt. Zo geven we de traditie door aan toekomstige generaties, zodat ook zij zich muzikaal en theatraal in kunnen zetten voor een schone, sociaalrechtvaardige wereld.

Speelt op meer data, klink hier voor meer informatie.

Dirigent: Robert Ramaker
Piano: Mariatheresa Gallicchio
Gitaar: Bert Heikema
Dwarsfluit: Alian Bergsma
Percussie: Chris Spelberg
Spreker: Niels Smit Duyzentkunst
Grote koor: 4 Mei-Projekt
Klein koortje: STEK

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2024 Groningen Doopsgezinde Kerk

Reageer