Verzwegen Verleden

Nationaal Ereveld Loenen

Genre: Jongerenvoorstelling, Locatietheater

Geschikt voor: 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren uit de omgeving van Apeldoorn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Hilde Tuinstra en Kim van den Bemt in de in de onbesproken verhalen van het Nationaal Ereveld Loenen. Zij spraken met nabestaanden over de sporen die de oorlog bij hen naliet. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Verzwegen Verleden.

Stel dat je opgroeit in een huis vol herinneringen aan een oorlog waar niet over gesproken wordt… Durf je de stilte te doorbreken? Wat als iemand uit je familie mist, maar de naam wordt niet meer genoemd. Hoe kun je diegene leren kennen? Stel je vragen of kun je beter zwijgen? Wanneer de grens tussen goed en kwaad vervaagt, en herinneringen te pijnlijk zijn om terug te halen, blijft er een hoop onbesproken.

Tijdens de dertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 400 jongeren in 33 projecten door heel Nederland zich in om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Hilde Tuinstra &  Kim van den Bemt
Spelers: Rianne, Rinkse en Miriam
Productie: Adinda Berends
Inhoudelijk advies: Johan Teeuwisse
Met dank aan: Oorlogsgravenstichting, Annemiek van der Hell, Jantine Teeuwisse

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2022 Loenen Nationaal Ereveld Loenen
04 mei 2022 Loenen Nationaal Ereveld Loenen

Reageer