Vrije val

Theaterschool Utrecht

Genre: Dans, Jongerenvoorstelling

Duur: 45 minuten

Geschikt voor: 10+, 12-18 jaar, Volwassenen

Jongeren van het Tussenjaar van Theaterschool Utrecht verdiepten zich onder leiding van theatermaker Eva Beijneveld in het thema vrijheidsstrijden. Zij spraken met ouderen van de Wartburg in Utrecht over de betekenis van vrijheid voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling VRIJE VAL.


VRIJE VAL is een fysieke- en beeldende theatervoorstelling over de strijd voor vrijheid. De 17 jongeren van het Tussenjaar hebben de betekenis van vrijheid in henzelf en met elkaar verkent en vormgegeven. Belangrijk aandeel in de voorstelling vormen de videofragmenten uit de interviews met ouderen over vrijheid voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.


Het spel van de jongeren en de verhalen van de ouderen vragen het publiek na te denken over het thema vrijheid toen & nu.

Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zetten bijna 300 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2023 van betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Eva Beijneveld
Regieassistent: Jayden Orlando
Film: Bas Baakman (productie)
Film: Eva Beijneveld (regie)
Productie: Myra van Abeelen
Spel: Esmée Merte Alexande, Elisa Arnaut, Lara Boermans, Merle Bos, Kim Dekkers, Rowena Dijkman, Lara Emmerik, Noah Francisca, Tess Hofland, Marileen Janssen, Sofia Koster, Nina de Louw, Peppa van Meurs, Sanne Schrijver, Mabel van Spanje, Derek Stagge, Marit Wessels, Nathan Wits

 

Met dank aan: ouderen en organisatoren vanuit de Wartburg, Bibliotheek Utrecht

Deze voorstelling heeft eerder gespeeld op

Datum Stad Locatie
04 mei 2023 Utrecht Theater Bibliotheek Neude
04 mei 2023 Utrecht Theater Bibliotheek Neude

Reageer